Стефановић: Крај истраге о паљењу амбасаде

 nebojsa-stefanovic_20 450

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је да је завршена полицијска истрага у вези са паљењем немачке амбасаде у Београду 2008. године.

Стефановић је на конференцији за новинаре рекао да се током истраге дошло по података о којима је Тужилаштво обавештено и најавио да ће у констултацији са Тужилаштвом бити подигнуте кривичне пријаве против одговорних.

На питање да ли је било пропуста током истраге, министар је одговорио да неке мере нису предузете.

Министар Стефановић изјавио је да је у току истрага убиства бившег вође “Ветерничког клана” Ненад Опачића и његове супруге у Новом Саду.

Стефановић је на конференцији за новинаре у Београду истакао да полиција озбиљно ради на расветљавању околности и да не може да говори о детаљима.

“Постоје правци рада који могу довести до резултата”, рекао је министар.

На питање да ли је у том случају дошло до лоше безбедносне процене, директор полиције Милорад Вељовић одговорио је да је мало теже вршити безбедносну процену особе која је налази у затвору.

Министар полиције је истакао да истрага у случају убиства бизнисмена Милана Бека у новембру још траје и да не може да говори о детаљима.

Вођа “Ветерничког клана” Ненад Опачић који је убијен у суботу, 28. фебруара издржавао је вишегодишњу затворску казну у Сремској Митровици, а у време убиства налазио се на годишњем одмору.

Извор: Б92