Стефановић: Лицемерје Пајтића и ДС-а

tan2016-5-5_123222742_3_0

Невероватно је лицемерно да о медијским слободама у Србији говори Бојан Пајтић или било ко други из Демократске странке. Највећи медијски мрак обележила је владавина  демократа на чијем је челу данас Бојан Пајтић, али и криминал, корупција, и бројне афере током 15 година дуге владавине у Србији.

Било какво довођење Александра Вучића и СНС-а у везу са сменама у РТВ Војводини је врхунски безобразлук примерен управо демократама,  али  претпостављам да то долази због аутопројекције. Уверен сам да Пајтић и његови „саборци“, знају шта су радили од 2000 до 2102.године, а у Војводини до 2016.

Неморално је  што се као тзв. борци за слободу медија,  оглашавају „цензори“ који су за време свог мандата притисцима уништавали независно новинарство, донели скандалозни закон о информисању  и ставили у страначку функцију све медије у Србији.  Треба ли да подсетим да тада нису смеле да се чују критике ни на рачун запрашивања комараца?

Није постојао ниједан медиј у коме је могao да се чује другачији  став, нити су представници опозиције  имали било какву шансу да изнесу своје мишљење, нарочито не,  у медијима које плаћају сви грађани Србије. Уосталом, довољно је подсетити се извештаја покојне Верице Бараћ која је на најбољи начин описала владавину Демократске странке.

Данас је,  за  разлику од тог прошлог  времена, присутна критика актуелне власти, а скоро да не прође дан да се неко од њених представника не нађе на удару како електронских тако и штампаних медија.  Време власти демократа  обележило је заташкавање криминала и афера,  у коме су највећу цену платили грађани Србије.

Зато данас, када су остали без привилегија,  једина политичка идеја коју имају је она о скупштинским ћевапима, мржњи према Вучићу и коалицији са радикалима на Старом граду… И сви медијски спинови на свету, то не могу да заташкају!

потпредседник Главног одбора

Српске напредне странке

Небојша Стефановић