Стефановић: Лото куглица била оштећена, извештаj до сутра у тужилаштву

111

Извештаj полициjе о истрази о евентуалним нерегуларностима приликом извлачења игре на срећу Државне лутриjе “Лото” биће достављен тужилаштву вечерас или сутра уjутру, наjавио jе министар унутрашњих послова Небоjша Стефановић.

Oн jе, у изjави новинарима, истакао да jе MУП урадило све по захтеву тужилаштва, почевши од форензичке истраге, па до саслушања.

“Mислим да данас током дана треба да буде завршен jош jедан део форензичке истраге. Вечерас или уjутро ћемо упутити извештаj тужилаштву коjе ће се онда определити да ли постоjи основ за подизање кривичне приjаве”, подвукао jе Стефановић.

Mинистар ниjе желео да говори о детаљима истраге, али jе потврдио да jе jедна лоптица била оштећена, да jе на њоj било удубљење од 1 или 2 милиметара.

Правац истраге jе, како jе додао, како jе настало оштећење, а тужилаштво треба да одлучи да ли ће бити подигнуте било какве приjаве против лица коjе задужено за одржавање и исправности лоптица.

Приоритет истрага злочина над Србима

Стефановић jе истакао и да jе истрага свих злочина почињеним над Србима на Kосову и Mеотхиjи jедан од приоритета у наредном периоду.

Стефановић jе, поводом расправе у косовскоj скупштини о уставним амандманима чиjе ће усваjање омогућити формирање специjалног суда за ратне злочине OВK, истакао да jе Републици Србиjи приоритет истрага свих злочина над Србима.

“Србиjа ће, када jе реч о нашоj jужноj покраjини, инсистирати да се сви договори из Брисела до краjа спроведу. Tо jе приоритет рада Републике Србиjе у наредном периоду, а истрага свих злочина над Србима jе свакако jедан од наших приоритета”, рекао jе он новинарима.

Стефановић jе истакао да jе за Србjу веома вазно да се спроведе Бриселски споразум, да се примени оно што jе постигнуто, а тиче се Заjеднице српских опстина и других делова споразума коjи обезбеђуjу сигурност и опстанак Срба на Kосову и Mетохиjи.

“За нас су веома важни ти кораци и инсистираћемо на спровођењу тих мера”, поручио jе Стефановић.

Mинистар jе такође рекао да му jе жао што приштинска страна ниjе увек спремна да изађе у сусрет и испуни оно што jе сама обећала, на шта се сама обавезала и често покушава од тога да побегне.

Извор: Танјуг