Стефановић: Мир и стабилност су нам важни

Beograd, 3. aprila 2016 - Ministar unutrasnjih poslova Srbije Nebojsa Stefanovic govori na danasnjoj akciji "policajac u zajdnici" na platou ispred palate Srbija u okviru koje je obisao punktove organziacionih jedinica MUP-a. FOTO TANJUG / OKSANA TOSKIC / bb

Министар унутрашњих послова Србије др Небојша Стефановић изјавио је вечерас да је спречено око 120 лица из Србије који су хтели да се прикључе неком од скупова у Бањалуци и додао да су за Србију најважнији мир и стабилност у региону.

Стефановић је, гостујући у Дневнику РТС-а, навео да је МУП Србије у комуникацији са МУП-ом Републике Српске и да се размењују информације.

Премијер Александар Вучић као координатор служби безбедности обавио је састанак са службама на коме је размотрена ситуација Бањалуци, навео је Стефановић.

“Спречили смо око 120 лица са територије Србије да оду у Бањалуку и да се прикључе неком од скупова”, рекао је он.

Истакао је да се примењују мере и да су откривени припадници више народа како покушавају да доду у Бањалуку и изазову инциденте.

Радимо са РС како би се то предупредило и спречило, додао је он.

“Свако лице које се налази на територији Србије и намерева да тако нешто уради, налази се под опсервацијом”, рекао је Стефановић и поручио да Србију занима само мир.

Стефановић је рекао и да су се у јавности појавиле одређене информације “о финансијским средствима  која су стигла споља као подршка одређеним странама и појединцима”, а намењена за организацију протеста и одласка на те протесте.

“Примењујемо дестине мера, као и МУП Републике Српске. Наравно не можемо са сигурношћу да кажемо да ће свака од тих мера дати резултате зато што се управо ради о ситуацији која ескалира с времена на време”, рекао је он.

Он је подсетио да у региону има много нестабилности и поручио да људи морају да схвате да нам је потребна стабилност и мир.

Стефановић је рекао да ће Србија имати динамичан раст у наредној години и лидерску позицију у региону, али је упозорио да инвеститори неће долазити у регион нестабилности.

“Све што је Александар Вучић радио до сада за РС, само је радио да помогне”, рекао је министар Стефановић и додао да Србија тражи само мир и безбедност и да сви схвате да је за Србију победа мирна Република Српска.

“Учинићемо све у нашој моћи да помогнемо да се сутра ништа не деси. У политику се не мешамо, али хоћемо мир”, закључио је Стефановић.

Извор: Танјуг