Стефановић: МУП прати трендове у развоју информационих технологија

sap-velika-2

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић састао се са представницима немачке компаније „САП“.

Током састанка, представници ове компаније презентовали су нова платформска решења чији је циљ побољшање пословних процеса, а такође је истакнута и неопходност успостављања једне јединствене колекције структуираних и неструктуираних података, као и интеграција са интерним системима МУП-а и са екстерним системима партнерских институција, као и са јавним изворима информација.

Министар Стефановић је истакао значајну улогу информационих технологија у борби против криминала и да Министарство унутрашњих послова Републике Србије покушава да кроз модернизацију ове области, прати, колико је могуће, све трендове, као и да кроз едукацију припадника МУП-а, обезбеди висок степен технолошког знања и истакао је да је ИТ-сектор МУП-а најразвијенији у односу на друге државне институције.

„Стога нас радује свака могућност унапређивања и модернизације, како инфраструктуре, пословних решења, тако и даље образовање припадника МУП-а у овој области“, нагласио је министар.

Компанија „САП“ већ сарађује са Министарством унутрашњих послова, а са филијалама у више од 130 земаља је светски лидер када је у питању пословни софтвер, као и услуге везане за софтвер.

Извор: Министарство унутрашњих послова