Стефановић: МУП предузима све мере како би се очувала безбедност

090515-ristovac-2vМинистар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је данас у бази Жандармерије у Ристовцу да припадници Министарства унутрашњих послова Републике Србије предузимају све потребне мере како би се очувала стабилност и безбедност Србије и њених грађана.

„У Копнену зону безбедности и гранично подручје према Македонији упутили смо појачане јединице Жандармерије и Противтерористичке јединице. Такође, појачано је и присуство граничне полиције и свих других логистички потребних полицијских снага“, истакао је министар.

Стефановић је рекао и да је разговарао са министарком унутрашњих послова Горданом Јанкуловском и да је чврсто уверен да ће се полицијске снаге Македоније изборити са терористичким претњама које сада угрожавају њихове грађане.

„Морамо да будемо озбиљни и одговорни како би показали свима онима који размишљају о евентуалним терористичким нападима на територију Србије да ће брзо и ефикасно бити заустављени. Ми ситуацију у Македонији пратимо од почетка, повећали смо борбену готовост и нисмо дозволили да нас оваква ситуација изненади“, казао је министар.

Влада Републике Србије ће пратити могући избеглички талас, како би правовремено реаговала ради смештаја и прихвата тих људи.

 

Извор: Министарство унутрашњих послова