Стефановић наградио полицајца за спасавање двојице младића

sl.4

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић новчано је наградио херојски чин полицајца Полицијске управе у Нишу Жарка Стојковића, који је у ноћи између 25. и 26. маја ове године спасао сигурне смрти двојицу младића из запаљеног аутомобила.

Стефановић je нагласио да подвиг полицајца заслужује поштовање како Министарства, тако и целе државе.

„Подвиг полицајца Стојковића, који је ризикујући свој живот спасао двоје људи из запаљеног возила, не размишљајући да ли ће бити повређен у возилу које је увелико горело и неколико минута касније експлодирало, показује да полицајац увек размишља како да помогне другима и бори се за друге“, рекао је министар.

sl.1

Стефановић је истакао да је пример полицајца Стојковића показао да је полицијска професија можда најтежа професија у нашој земљи, као и да сви треба да будемо поносни на хуманост, искреност и несебичност наше полиције.

„Ово је добар тренутак да се сетимо свих полицајаца који су се у претходним годинама несебично и пожртвовано залагали да ураде нешто добро за наш народ и нашу државу. Сви људи који хоће да раде у Министарству унутрашњих послова треба да знају да бити полицајац значи размишљати колико се може урадити за неког другог“, казао је министар и додао да награда иде у праве руке.

sl.2

Полицајац Стојковић се захвалио министру и скромно додао да су за њега највећа награда два млада спашена живота.

„Поносан сам на себе и свог сина који ми је помогао“, рекао је Жарко Стојковић.

Сусрету су присуствовали вршилац дужности директора полиције Владимир Ребић и начелник Полицијске управе у Нишу Нинослав Митић, који су такође похвалили храброст нишког полицајца.

Извор: Министарство унутрашњих послова