Стефановић наградио полицаjце за храброст и пожртвованост

10885253_563351953800947_652484298680818048_n

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић наградио jе и захвалио се полициjским службеницима Стоjану Станковићу из Баваништа код Панчева и Ђурици Врачаревићу из Србобрана коjи су у 2014. години показали храброст, пожртвованост и несебичност у свом послу и заштитили безбедност и животе своjих суграђана, као и имовину.

Стефановић jе након разговора са њима, новинарима казао да су њих двоjица показали много више од обичне храбрости и свега оног што позив и посао полицаjца захтева.

Oни су, како jе казао, штитећи људске животе, безбедност и имовину показали да су озбиљни професионалци.

“Kада се догоди, а ми се трудимо да и такве људе покажемо и приведемо правди, да се неко из наших редова огресио о закон и буде приведен, врло често се стиче у jавности погрешна слика да су људи из полициjе такви”, рекао jе министар.

Стефановић jе додао да jе желео да покаже добрим примером ове двоjице људи коjи су жртвуjући и ризикуjући сопствене животе показали невероватну храброст и заштитили имовину и животе људи- да су полицаjци у Србиjи такви, односно да jе наjвећи броj њих такав.

Додао jе да су њих двоjица у разговору показали скромност и рекли да би то опет учинили jер jе, истакли су, то њихова дужност и посао.

Иначе, полицаjац Стоjан Станковић jе краjем новембра док jе био ван дужности ушао у кућу коjа jе горела и спасао живот jедноj суграђанки. Tом приликом jе у пожару и сам задобио повреде шака.

Саобраћаjни полицаjац Ђурица Врачаревић из Србобрана jе 15. децембра спречаваjући отмицу аутомобила рањен у десну руку када jе отимач пуцао у њега из преврнутог аутомобила.

Њих двоjица су, како jе казао Стефановић примери одважних, одговорних и способних људи коjи хоће да помогну.

“Због оваквих примера поносан сам што сам министар унутрашњих послова и што jе полициjа у велком броjу састављена од оваквих људи”, рекао jе миинистар.

“Наше настоjање у будућности биће такво, када смо причали о кариjерном напредовању, ово су баш примери таквих људи и желимо да покажемо свима: будите као сто су овакви људи, будите одговорни и храбри припадници полициjе коjи стите своj народ и такви људи у полициjи ће морати да напредуjу”, рекао jе Стефановић.

Министар jе уручуjући признање и новчану награду рекао да jе то мали знак пажње и признање за показану храброст.

Саобраћаjни полицаjац Ђурица Врачаревић захвалио се министру на томе, као и чињеници да вреднуjе њихово залагање и рад. “Не зато што сам храбар, али исто бих учинио поново jер то jе моj посао”, рекао jе он.

Врачаревић jе додао да jе jош када jе ступио на дужност био свестан да се бави озбиљним послом и да jе знао да таj позив носи одређене ризике. “Свеjедно, исто бих учинио поново”, рекао jе полицаjац и захвалио министру и челним људима MУП-а на признању и наради.

http://https://www.youtube.com/watch?v=kGTrhVJDosw

Извор: Танјуг