Стефановић: Напади на полицијске службенике недопустиви

Потпредседник Владе  Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је, након пребијања припадника Жандармерије у Новом Саду, да су напади на полицијске службенике, чак и ван дужности, недопустиви и да ће они имати заштиту Министарства унутрашњих послова, заштиту свог министра и да ће свако ко се буде дрзнуо да омета полицајца у извршењу задатка бити најоштрије кажњен.

Министар Стефановић, који је јутрос у 7 сати, приликом примопредаје смене, обишао припаднике Полицијске станице Врачар, истакао је и да извршење кривичних дела над полицајцима и њихово малтретирање није дозвољено.

“Полиција то неће толерисати. Пружам пуну подршку свим колегама, свим људима  који носе униформу и који раде један од најтежих послова данас“ рекао је министар Стефановић.

Након разговора са полицајцима на Врачару, додао је да види њихову решеност да полиција буде у служби грађана и да су то људи који дуго раде и знају свој посао.

“Молим и грађане за подршку. Молим их да разумеју колико је сложен полицијски посао, а ми ћемо урадити све што је у нашој моћи да грађани буду сигурни и безбедни“ поручио је министар Стефановић.

Приликом посете ПС Врачар министар Стефановић је рекао да  ће у овој години бити појачан полицијски састав у читавој Србији, нарочито у станицама које имају недовољан број полицијских службеника, а биће обновљен и возни парк аутомобилима која су функционална и помажу у извршењу свакодневних задатака.

Извор: Министарство унутрашњих послова