Стефановић: Настављаjу се претње премиjеру Вучићу

n2

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић изjавио jе данас да се настављаjу претње упућене премиjеру Aлександру Вучићу и да jе Mинистарство унутрешњих послова у сарадњи са колегама из Aустриjе идентификовало оне коjи су из те земље упућивали претње.
“Настављамо рад на расветљавању свих чињеница коjе су довеле до тог догађаjа, као и на откривању оних коjи из Србиjе упућуjу претње коjе су усмерене на живот премиjера”, рекао jе Стефановић у Новом Саду, где jе говорио на отварању форума младих лидера региона.


Oн jе истакао да jе Србиjи приоритет борба против организованог криминала.
Стефановић jе нагласио да jе 2013.године донета Стратегиjа те борбе, али да jе много важниjа чврста политичка воља и посвећеност Србиjе да се обрачуна са том врстом криминала.
“Широм Eвропе организовани криминал jе заступљен и повезан тако да и полициjе европских земаља и земаља у региону мораjу бити повезане како би адекватно реаговале на његовом сузбиjању”, рекао jе Стефановић.
Oн jе нагласио да се увек залаже да се више ради на сузбиjању криминала и да jе своjим сарадницима рекао да ће имати његову подршку увек у борби са криминалом.
“Mорамо бити темељниjи у истрагама посебно везаним за финансиjски криминал jер ћемо прекидањем финасиjских токова утицати на лакше сузбиjање организованог криминала”, истакао jе Стефановић.
Oн jе нагласио да се осећа да у Србиjи опада утицаj организованих криминалних група, али jе рекао да ће полициjа и даље радити све jаче и jаче на смањењу тог утицаjа.
Према Стефановићевим речима, сарадња између полициjе, тужилаштва и судства у последње време jе знатно поправљена.
Oн jе казао да грађани Србиjе не очекуjу само да криминалци буду ухапшени већ да буду и законски процесуирани и кажњени,
те да им буде одузета имовина стечена на незаконит начин.

 

Извор: Танјуг