Стефановић: Наша земља неће бити полигон за криминалне активности

dsc_9922

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић потврдио је да је српска полиција ухапсила члана једне од најорганизованијих криминалних група на Балкану, осумњиченог да је синоћ учествовао у убиству двадесетдеветогодишњег младића у Бачванској улици у Београду.

„Током ноћи је приведена особа за коју постоје основи сумње да је саизвршилац у убиству, док се за још неколико особа интензивно трага“, нагласио је министар и додао да полиција има сазнања да је у убиству младића учествовало више особа са врха криминалних организација.

Министар је поручио да криминалцима неће бити дозвољено обрачунавање у Београду.

„Нећемо дозволити да нашу земљу користе као полигон за своје криминалне активности. Ми ћемо као држава уложити сва средства да спречимо извршење оваквих дела и да се са починиоцима криминалних активности оштро обрачунамо“, истакао је министар.

Безбедносне службе, како је рекао Стефановић, прате оне који су извршили кривична дела, а нису на нашој територији.

„Биће тешка борба, коју полиција и безбедносне структуре морају да носе, али ово је борба у којој држава мора да победи“, казао је министар и додао да се то чини због мира и безбедности наших грађана.

Министар је најавио да у полицији више неће радити људи који су имали контакте са криминалцима.

Извор: Министарство унутрашњих послова