Стефановић: Наш задатак је да реформишемо Србију

nesa 02Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас у Новом Саду да преговоре о Поглављу 24. можемо отпочети већ у јуну, уколико буде таква политичка одлука Европске уније.

„Ускоро ћемо предати трећу и последњу верзију Акционог плана за Поглавље 24. и преговоре можемо да почнемо већ у јуну, ако таква буде политичка одлука Европске уније”, рекао је Стефановић на отварању Регионалне конференције „Форум младих лидера региона.

Истакавши да Србија жели да буде пуноправан партнер и члан ЕУ, Стефановић је указао да је огроман напор Владе Републике Србије и премијера Александра Вучића резултирао брзим завршетком скрининга за сва поглавља у процесу европских интеграција. Министар је додао да ће у наредном периоду посебна пажња бити поклоњена испуњавању критеријума за отварање преговора у поглављима 23, 24. и 32.

„Наш задатак је да реформишемо Србију, зарад наших грађана у складу са европским вредностима и стандардима и на тај начин учинимо живот грађана бољим,” поручио је Стефановић и навео да ће улазак у Европску унију бити прилика за економски и друштвени развој земље, у чему ће, како је навео, важну улогу имати млади људи.

Министар полиције је нагласио да је задатак Владе Србије да свим младим људима обезбеди једнаке шансе за више радних места, боље плате и образовање, као и прилику да знање које су стицали употребе у својој земљи. Према његовим речима, за то је нам је потребан нови политички приступ и другачије размишљање о односима у региону.

„У неким временским периодима односи из прошлости потпуно су гушили комуникацију међу људима, а политика стицања јефтиних поена никада никоме дугорочно није донела корист, већ је само правила штету будућим генерацијама,” истакао је Стефановић. Зато, како је указао, Република Србија не жели да остане само на речима, већ хоће да да конкретан допринос у превазилажењу препрека.

 

Извор: Министарство унутрашњих послова