Стефановић: На пролеће нови закон о полициjи

01 111(1)

Mинистар унутрашњих послова др Небоjша Стефановић изjавио jе да ће нови закон о полициjи бити усвоjен овог пролећа, и изразио уверење да ће захваљуjући томе бити поjачана борба против свих видова криминала и корупциjе.

Стефановић jе на трибини о безбедности грађана у општини Чукарица, истакао и да jе његова намера да полициjа не делуjе само репресивно, односно по извршењу кривичног дела, већ и превентивно и проактивно на спречавању.

Министар Стефановић jе поновио да никога ко буде извршио било коjе кривично дело неће заштитити ни партиjска књижица ни приjатељске везе, нагласивши да jе огроман броj људи у полициjи частан и поштен и жели да ради своj посао.

Mинистар полициjе jе нагласио и да jе недопустиво да полициjац седи са криминалцима по кафанама и да се договараjу, истакавши да он неће такву полициjу и да Србиjи требаjу часни и одговорни полицаjци.

Стефановић jе нагласио и да ће, у склопу реформе полициjе, наставити да развиjа концепт полициjе у локалноj заjедници како би грађани у свом краjу одлично знали свог комшиjу полицаjца и могли да га упозоре на све коjи крше закон.

Министар се заложио и за jачање Сектора унутрашње контроле, а што jе предвиђено новим Законом о полициjи у циљу провере имовине сваког од радника у MУП-у.

Стефановић jе наjавио и да ће на Чукарици бити повећан броj полицаjаца, истакавши да jе нови начелник полициjске станице постигао добре резултате, али да се мора радити jош више.

04

Jедан од присутних на трибини jе затражио од Стефановића да реши проблем у насељу Рушањ, са више од 10.000 становника, а где се врше разна кривична дела, укључуjући и продаjу дроге по паркићима, па и како jе рекао, у дворишту цркве.

Стефановић jе нагласио да ће у наjскориjе време поjачати броj полицаjаца у том насељу и да ће упутити и припаднике Управе криминалистичке полициjе како би се обезбедила сигурност грађана.

Министар jе рекао и да ће са Градом Београдом разговарати о обезбеђивању простора за смештаj полициjског одељења у Рушњу, како би људи имали где да буду.

Стефановић jе навео и да су у Рушњу, уместо повремених, уведене сталне полициjске патроле, али да то очигледно ниjе довољно.

http://https://www.youtube.com/watch?v=Mv9773icN7M&feature=youtu.be

Према његовим речима, полициjска одељења попут оног у новобеоградском блоку 45, даjу резултате поготово када са полициjом патролира и жандармериjа, jер тада сви коjи су дрски “обично радиjе одлучуjу да остану кући”.

На трибини су учествовали и градоначелник Београда Синиша Mали и градски менаџер Горан Весић коjи су са грађанима разговарали о решавању комуналних и инфраструктурних проблема.

Стефановић, Mали и Весић су истакли да су отворени за све предлоге и критике грађана и да желе да, за разлику од претходне власти, све проблеме решаваjу у директном разговору.

ЗA ПAР MEСEЦИ НOВE УНИфOРME

Стефановић jе наjавио да ће, после дужег времена, полицаjци до априла добити нове униформе.

“Oд марта, априла, после дугог, дугог времена, први пут ће добити нове униформе”, рекао jе Стефановић.

Министар jе на трибини о безбедности грађана изразио уверење и спремност да ће ниво безбедности бити jош већи, а борба против свих видова криминала и корупциjе одлучниjа.

http://https://www.youtube.com/watch?v=KMldOEIgIBU

Извор: Танјуг