Стефановић: Неистине у медијима о безбедности Јанковића

1 slika

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да су неистине и измишљотине информације у појединим медијима да безбедност заштитника грађана Саше Јанковића угрожавају четири особе запослене у државној администрацији.

“Појављује се нажалост доста неистина, измишљотина у различитим медијима, у некима се чак помињу и некакви функционери МУП-а што су потпуне лажи и неистине” рекао је Стефановић Танјугу.

Измишљени су и неки саветници, што је такође потпуна неистина, нагласио је министар.

Стефановић је назначио да се није радило о било каквој процени МУП-а о његовој угрожености већ да се Јанковић сам обратио МУП-у, односно пре тога БИА, која је проследила материјале министарству на чијем је челу.

Како је истакао то је нажалост у медијима попримило одређену неку димензију, а да су те приче очигледно свесно пуштене у медије говори и чињеница да је један од људи који је био сумњив Јанковићу , зато што се појављивао у његовој улици, управо човек који је његов комшија.

“Другу личност коју је идентификовао, по његовом мишљењу као неко ко може да му угрози безбедност, је наш прослављени рукометни ас Перуничић и просто не могу да верујем да ико може на озбиљан начин да размишља о овој причи” рекао је Стефановић.

Министар полиције је навео навео да је МУП наравно предузео све, да су разговарали са свим тим људима и утврдили те чињенице.

“Просто се у медијима пласирају такве врсте информација које наравно немају никаве везе са истином, а служе очигледно да обезбеде одређеним људима неки политички рејтинг” закључио је Стефановић.

У појединим медијима се наводи да је тужилаштво на основу налаза полиције покренуло истрагу против четворице осумњичених за праћење омбудсмана а који су запослени у државним ортганима и имају криминални досије.

Према сазнањима листа Данас међу њима је саветник у МУП-у и шеф обезбеђења једног високог држафвног фунцкионера, а Блиц каже да групу чине државни секретар у ејдном министарству, блиску сарадник актуелног министра, припадник једне безбедносне службе са кривицнцим пријавама и контроверзни бизнисмен.

Каже се и да је Јанковић праћен са циљем да се инсценира инцидент у којем биу Јанковић оштрије или чак насилно регаовао што би било забележено камерама и снимак емитован.

“Нисмо разговарали са Јанковићем, он је у допису који је упутио МУП-у истакао да неће сарађивати са полицијом у овом случају, да се он као Саша Јанковић осећа безбедно и да је ово упутио БИА као заштитник грађана” прецизирао је Стефановић.

Министар је навео да је Јанковићу пре неколико година успостављена мера обезбеђења по месту рада, и да ће МУП наравно сваком човеку у Србији, ако се утврди да постоји безбедносна угроженост, обезбедити пуну безбедност и за њега и његову породицу.

“У овом случају никакве безбедности угрожености нема, нити су инфоремације од свих служби безбедности МУП указивале на било шта слично” закључио је Стефановић.

Извор: Танјуг