Стефановић: Нема индициjа да jе Србиjа мета, грађани безбедни

stefanovich_eu_1609

Грађани Србиjе могу да буду потпуно мирни, да могу да имаjу поверење у надлежне службе и да за сада не постоjи ниjедна индициjа коjа би указала да jе Србиjа данас мета или на било коjи начин директно угрожена, рекао jе министар унутрашњих послова Небоjша Стефановић.

“Грађани Србиjе могу да буду потпуно мирни, jер наше безбедносне службе су активне на терену не само данас и не само поводом овог догађаjа. Нажалост у нашем региону  jе било терористичких претњи и ми смо поучени тим искуствима већ неко време у некоj врсти повишене оперативне и борбене готовости”, рекао jе Стефановић на РTС.

Kако jе рекао, на данашњоj седници Бироа за координациjу служби безбедности разговарано jе о терористичком нападу у Паризу и шта то значи за Србиjу и за регион.

“Показало се да jе она политика коjу смо водили према мигрантима, коjу jе и премиjер водио према земљама региона, и одлазак у Сребреницу били добри потези владе и премиjера коjи нама доносе регионалну стабилност и та политика премиjера, мир безедност и стабилност, су оно на чему jе Србиjа истраjна и на чему ће инсистирати”, поручио jе Стефановић.

Oн jе рекао и да ће се подићи “одређени степен готовости снага” коjе се боре против тероризма, а намера jе да се у борби против тероризма додатно унапређуjе и набавља нова опрема, наоружање…

 “Oно на чему ће државни органи инсистирати, то jе да нећемо дозволити било какву антимуслиманску кампању, нећемо дозволити да било ко угрожава те људе зато што су другачиjе вероисповести, да напада њихове радње или верске обjекте…”, додао jе министар.

 “Хоћемо да Србиjа остане што jе и сада – оаза мира и безебедности у овом региону и молим грађане Србиjе да имаjу поверење у рад државних органа, као што смо и показали у протеклих неколико година када су све друге земље у окружењу имале угроженост, показали да смо спремни и способни да не дозволимо преливање те нестабилности у нашу земљу”, подвукао jе Стефановић.

На питања како ће бити обезбеђен велики скуп земаља чланица OEБС-а у Београду почетком децембра Стефановић jе навео да се већ сада  планираjу у редовном раду опсежне и озбиљне мере безбедности за таj скуп и подвукао да jе Србиjа спремна за прихват свих светских званица првог ранга и да неће дозволити да се било шта било коме догоди и нашоj земљи.

“Наш посао jе да будемо спремни, пратимо све поjединце за коjе сматрамо да могу да буду на било коjи начин  уплетни у мреже коjе могу да угрозе Србиjу, али и у овом тренутку грађани Србиjе су безбедни”, поручио jе Стефановић.

Извор: Танјуг