Стефановић: Неопходно је да сви који су учествовали у покушају линча премијера буду приведени

sef prva vestМинистар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић састао се данас у Црној Гори са министром безбедности Босне и Херцеговине Драганом Мектићем, са којим је, између осталог, разговарао и о недавном покушају линча премијера Александра Вучића у Сребреници.

Министар Стефановић је, приликом сусрета, истакао да је неопходно да полиција приведе сва лица која су покушала да убију српског премијера, али и могуће организаторе и инспираторе овог немилог догађаја.

Мектић је рекао да њихова полиција ради на утврђивању свих околности овог случаја и да је један део истраге већ завршен, а да ће наредних дана бити идентификоване све особе које су учествовале у нападу.

Министри Стефановић и Мектић разговарали су у Тивту и о унапређењу сарадње полиција Србије и БиХ у области борбе против организованог криминала и корупције, јер је то, како су нагласили, веома важно за обе државе.

На састанку су се сагласили да је размена информација између двеју полиција на високом нивоу, посебно када је реч о борби против трговине наркотицима, трговине људима, али и другим видовима криминала. Такође, константовано је да се постојећа сарадња у тој области може и додатно унапредити.

Српски министар полиције и босански министар безбедности разговарали су и о важности заједничке борбе против тероризма, посебно након напада у Зворнику и Куманову. Истакнута је неопходност ближе сарадње држава у региону, како би се заједнички супротставили овој озбиљној претњи.

Извор: Министарство унутрашњих послова