Стефановић: Нећемо толерисати насиље на Прајду

sef prva vestОн је поручио да се насиље према ЛГБТ особама и полицајцима неће толерисати.

“Грађани Србије морају да се одрекну насиља, насиље није одговор, не можете реаговати ако вам се нешто не свиђа, тако што ћете разбијати град”, рекао је Стефановић за телевизију “Пинк”.

Он је нагласио да ће на улицима Београда бити и поступајућих тужиоца, који ће реаговати одмах када уоче насиље.

“Као министар шаљем упозорење свима онима, да нећемо имати толеранције за напад на полицајце, имамо тужиоце на терену и реаговаћемо муњевито”, казао је Стефановић.

Додао је да је Србија озбиљна држава, у којој “свако има право да се понаша како жели”, али да због тога не може да добије каменицу у главу или да буде убијен.

У Београду ће данас бити одржана два скупа за права ЛГБТ популације – “Понос транс особа” и “Парада поноса”, од којих је први скуп заказан за 11 часова, а други сат касније.

Манифестација “Понос транс особа” одржаће се у Пионирском парку у Београду. “Парада поноса” почеће у подне испред зграде Владе у Немањиној улици, а колона ће у 12.20 кренути улицама Кнеза Милоша, Краља Милана, Теразијама, до Трга Николе Пашића, где ће се скуп завршити.

Учесници “Поноса транс особа”, и поред позива који им је упућен, казали су да се неће придружити “Паради поноса”, пошто су, како оцењују, њихови проблеми специфични, већ ће одржати миран скуп у Пионирскм парку.

 

Извор: b92