Стефановић: Нећете видети оклопна возила у Србији

43843446556472cc6728b3474410530_v4_big

Стефановић је рекао да грађани “неће видети оклопна возила у Србији на улицама”, али да ће испред важних објеката бити појачано обезбеђење.

“Појачава се обавештајни рад, али нажалост ми већ имамо повишени ниво борбене готовости због напада у Македонији и БиХ”, рекао је Стефановић.

Гостујући у ванредном програму Б92, Стефановић је говорећи о томе да се и мигрантска криза спомиње у контексту опасности од тероризма рекао да Србија неће затварати границе и да ће наставити да реагује одговорно.

“Не значи да нисмо забринути због најава да ће друге земље затварати границе, али ми чекамо и анализирамо сваки потез. Нећемо реаговати исхитрено, али нећемо бити неспремни”, рекао је Стефановић.

Стефановић је додао да ће Србија наставити да поштује сва људска права и да има хуман однос према избеглицама, али да ће ипак бити појачане контроле.

“Осим биометријских података које узимамо, биће детаљније обавештајне обраде и покушај идентификације сваке особе која би могла да буде повезана са ИД”, рекао је Стефановић.

Стефановић је казао да није било потребе да се мења политика према мигрантима и да Влада “неће дозволити никакву антимуслиманску кампању”. Он је истакао да је Србјиа тренутно стабилна земља и “оаза мира” у актуелној ситуацији у Европи.

Поводом информације да је можда један човек из Црне Горе умешан у нападе, Стефановић је рекао да је Србија упозоравала на могућности напада и инсистирала на значајнијој размени информација у региону.

“Било је и терористичких претњи и случајева радикализације и сви у региону би требало да сарађују”, рекао је он.

Такође, он је рекао да нема информације о томе да ли међу страдалима или повређенима има грађана Србије.

 

Извор: b92