Стефановић: Не видим озбиљне аргументе за коалицију са СПС

DSC_0028

Потпуно сам уверен да је апсолутна већина чланова Председништа Српске напредне странке, против уласка социјалиста у Владу Србије. И то није жеља да СНС има неко министарско место више, или више учешћа у власти, већ реакција на понашање људи из руководства СПС-а у претходном периоду.

Кад год је било тешко и када су се доносиле одлуке које не доносе политичке поене, они су ћутали. Кад год је била нека криза у друштву нису се оглашавали, већ су пуштали да тај терет сами носе Александар Вучић и Српска напредна странка.

Посебно поглавље у нашим односима представљају и чести, рекао бих нескривени, напади на Вучића, политику коју представља, али и његову странку. Од сталне кукњаве да су маргинализовани, преко самосажаљења и отвореног супротстављања реформским одлукама, па до скандирања „Вучићу переду“, изгледа да нису успели да примете да им је исти тај Александар Вучић пружио руку и онда када нису били потребни ни за какву већину, баш као ни данас и да су добили много више утицаја и власти него што представља подршка коју су добили на изборима.

Боље да Влада траје колико год да траје а да у њој сви буду јединствени, него да имамо Владу у којој ће неки партнери гледати искључиво сопствени интерес и чекати друге околности да промене страну.

Иако су и Дачић и неки други потуно сигурни да ће их Вучић позвати у следећу Владу, познајући Александра Вучића рекао бих да то није извесно.

У петак ћемо имати седницу Председништва странке, а у суботу Скупштину странке, и сачекаћемо да видимо шта ће бити Вучићев предлог.

У сваком случају очекујем да чујем озбиљне аргументе, а данас их не видим, од свакога ко буде предлагао коалицију са СПС.