Стефановић: Не коментаришем периферне догађаjе

nebojsa-stefanovic-glavni-odbor

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић оценио jе да протест присталица СРС испред Палате правде представља периферан догађаj, истакавши да не жели да коментарисањем тога што се десило учествуjе у било каквим медиjским или политичким играма.

Стефановић jе новинарима у парламенту рекао и да jе за обезбеђење тог догађаjа била задужена Полициjска станица Савски венац, а да ће уколико jе неко од учесника починио кривично или прекршаjно дело одговарати због тога.

Упитан да ли jе полициjа на прави начин обезбедила скуп СРС током коjег jе председник те странке Воjислав Шесељ запалио хрватску заставу, Стефановић jе одговорио да не жели то да коментарише. “Не желим да уопште учествуjем, нити да будем део било каквих медиjских, политичких или било каквих других игара и да периферне догађаjе коjе решава полициjска станица Савски венац претварам у целодневне полициjске догађаjе”, рекао jе он.

Стефановић jе нагласиввси да му не пада на памет то да ради, истакао и да су два до три позорника из те полициjске станице обезбеђивала таj скуп.

Према његовим речима, таквих догађаjа са неколико десетина окупљених грађана има око 10.000 до 15.000 годишње. “Aко су неки од тих грађана, а колико чуjем по реакциjама из тужилаштва учинили кривично или прекршаjно дело државни органи ће радити на томе”, рекао jе он.

Стефановић jе нагласио и да грађани имаjу доста добрих вести коjе треба да чуjу, попут смањења дефицита, отварања нових радних места, успешне борбе против криминала и корупциjе… и да би министри требало тиме да се тиме баве а не периферним скуповима.

Упитан да ли постоjе безбедносне процене у случаjу хапшења Шешеља, Стефановић jе одговорио да уопште не жели да се бави тим питањем и да ће Влада Србиjе заузети став о свему што jе потребно. Стефановић jе додао и да ће о свему обавестити грађане, поновивши да jе много важниjе да се грађани, као и сви у Србиjи више брину о томе да имаjу бољу будућност, да боље живе и имаjу више радних места.

 

Извор: Танјуг