Стефановић: Нико не може да се скрива од државе

nebojsa 151114-Ministar-KZN-2v

МУП је урадио све што је могло да се уради у вези са комплетним предистражним радњама у случају Горана Перчевића, рекао је министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и истакао да је полиција прикупила довољно доказа.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да је полиција, поводом хапшења власника “Интеркомерца” и бившег функционера СПС-a Горана Перчевића, послала јасну поруку да нико не може да се скрива од државе.

На конференцији за новинаре у Влади Србије, Стефановић је рекао да је јуче после неколико сати потраге Перчевић нађен и ухапшен, да је МУП урадио све што је могло да се уради у вези са комплетним предистражним радњама и да је полиција прикупила довољно доказа.

“Верујем да се са тим слаже Тужилаштво које, од овог тренутка, води истрагу”, рекао је Стефановић.

Навео је да се нада да ће у случају Перчевића, као и у случају нападача на бизнисмена Милана Бека, већ данас и сутра да се заврше прелимарна испитивања.

“Наравно, биће на судији за претходни поступак да одлучи да ли ће бити одређен притвор или не а након тога поступак иде у редовну процедуру”, рекао је Стефановић поводом хапшења Перчевића.

Упитан да ли ће штрајк адвоката отежати посао државним органима, Стефановић је рекао да штрајк адвоката свима отежава посао.

“Штрајк адвоката свима нам отежава посао, али надам се да ћемо обезбедити адвоката по службеној дужности”, рекао је Стефановић.

Истичући да се не би усудио да коментарише судове, Стефановић је рекао да би волео када би ти случајеви ишли брзо јер се “овако ствара утисак у јавности да не радимо довољно и да не радимо све што је могуће”.

Перчевић је јуче ухапшен код пријатеља М. Ћ. у стану на Бањици који је такође приведен.

Извор: РТС