Стефановић: Нису односи лоши, лош је однос Заева према Србији

Односи између Србије и Македоније нису лоши, али је лош однос Зорана Заева према Србији и њеним грађанима, изјавио је данас потпредседник владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Kоментаришући тврдње мандатара за састав македонске владе Зорана Заева да односи између Београда и Скопља треба да буду бољи, али у којима се није оградио од својих претходних критика на рачун српског руководства, Стефановић је рекао да Србија жели добре односе са Македонијом и наставиће тако да се понаша.

Према његовим речима, и до сада су наши економски односи били на високом нивоу.

“Међутим, наши политички односи нису добри пре свега због тога што Македонија својим понашањем и конкретним одлукама стаје на страну Албанаца против интереса Срба”, рекао је Стефановић.

Стефановић је упитао и када је то и где била угрожена каријера премијера Александра Вучића, како тврди Заев, и какав је то националистички потез повукло руководство наше земље, или Влада Србије или Александар Вучић.

“Ми ћемо наставити да чекамо одговор на ово питање, а грађани ове земље су били сведоци да се Србија није мешала у унутрашње ствари Македоније и да је увек само позивала на мир и стабилност”, рекао је Стефановић.

Министар је навео да такве увреде на рачун руководства Србије свакако нису порука пријатељства и то не би требало да ради било ко, а камоли Зоран Заев, који још званично није ни изабран на неку значајну јавну функцију у Македонији.

Извор: РТС