Стефановић: Нова зграда полиције у Батајници ће допринети ближем контакту грађана и полиције

01

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је данас, приликом обиласка нове зграде полиције у београдском насељу Батајница, да је за успешно функционисање пројекта полиције у заједници неопходна интензивна сарадња Министарства, локалних самоуправа и грађана.

„Од полицајаца очекујем да се посвете свом послу, да их не мрзи да уђу у сваку продавницу, да на улици разговарају са људима и да схвате важност полиције у зајединици, јер само у сарадњи са локалном самоуправом и грађанима моћи ћемо да смањимо криминалитет и учинимо да се људи осећају безбедно“, рекао је Стефановић.

02

Стефановић је објаснио да ће нова зграда полиције у Батајници допринети ближем контакту грађана и полиције и омогућити становницима овог насеља да на лакши и бржи начин обаве послове везане за изадавње личних карта, пасоша и других докумената, али и реше питања  везана за криминалитет.

Министар полиције је нагласио да је у општини Земун, а тиме и у насељу Батајница забележен пад стопе општег криминалитета.

Према његовим речима, циљ Министарства је да полицајце доведе у свако место, да их опреми и обезбеди им услове за рада, у циљу повећања безбедност грађана, као и да им омогући да, у срединама у којима живе, лакше и брже обаве све послове из полицијске надлежности.

Извор: Министарство унутрашњих послова