Стефановић: Нови гранични прелази за још ближе повезивање пријатељских држава

081114-kikinda-v01

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић је, на отварању међународног граничног прелаза Наково-Лунга код Кикинде, изразио задовољство што се отварањем овог и још два прелаза у једном дану стварају могућности за економско, културно и друштевно повезивање два народа, али и много бољу сарадњу у борби против организованог криминала.

– Отварањем граничних прелаза олакшаћемо свакодневни живот и рад мештана ових насеља, а и осталих грађана наших двеју држава. Уштедећемо значајно време и новац приликом преласка границе, јер ће најближи пут рецимо од Кикинде до Темишвара бити скраћен за 30 километара – рекао је министар Стефановић и подсетио на стару румунску изреку „Румунија има два искрена пријатеља – Србију и Црно Море.

Према речима министра Стефановића, Србија је захвална Румунији као искреном пријатељу, који нам пружа значајну подршку на путу ка Европској унији.

– Знајући господина Опреу, колико је професионалан и оперативан човек, сигуран сам да ћемо ми у министарствима унутрашњих послова испунити очекивања наших премијера и заједно радити на корист и грађана Србије и Румуније – оценио је Стефановић.

Румунски министар унутрашњих послова Габиел Опреа сложио се са оценом свог колеге Стефановића, уз поруку да жели да увери све у Србији да ће јој Румунија помоћи на путу ка Европској унији, као и да ће учинити све за развој добросуседских односа.

Поред граничног прелаза Наково – Лунга, данас су отворени и прелази Јаша Томић – Сењ и Врбица – Валкањ.

 

Извор: Министарство унутрашњих послова