Стефановић: Нови закон предвиђа контролу имовине полицаjаца

NEBOJSA STEFANOVIC

Нови закон о полициjи предвиђа контролу имовине свих полицаjаца, рекао jе данас министар полициjе др Небоjша Стефановић.

“Kако су ти људи напредовали, каква су им била примања, шта имаjу од имовине њихови блиски рођаци, супружници, деца”, рекао jе министар за Радио телевизиjу Србиjе.

Стефановић ће се, како jе рекао, залагати за то да сви припадници MУП приjављуjу имовину jер jе имао “одређене информациjе да су неки људи, размишљаjуци о томе, чак хтели да не напредуjу у одређени следећи ранг како не би морали да подносе такву врсту извештаjа”.

“Неће моћи да се напредуjе ван закона, значи ванредно унапређење коjе ће омогућавати да неко од неких наjнижих чинова млађег полицаjца или да кажем чин водника и наредника, постане пуковник или генерал за три или четири године”, рекао jе Стефановић.

Према његовим речима, исто тако неће бити дозвољено да “људи коjи због лошег рада буду смењени, да морамо фактички да их формално унапредимо да бисмо их померили са тог радног места, jер jе то jедино што закону одговара”.

Извор: Танјуг