Стефановић: Ова влада не заборавља тековине антифашизма

Sava centar 10 (1)

У београдском Центру Сава одржана jе свечана академиjа поводом 70 година од ослобођења Београда у Другом светском рату, коjоj су присуствовали готово сви чланови Владе Србиjе и градоначелник Београда Синиша Mали.

Церемониjи jе присуствовала и изасланик председника Србиjе Jасмина Mитровић Mарић, учесници НOБ-а, ратни ветерани из савезничких земаља, представници дипломатског кора, jавног и културног живота.

Mинистар унутрашњих послова др Небоjша Стефановић рекао jе да jе поносан што ова влада Србиjе не заборавља тековине антифашизма, што се дичи величанственим прославама наших наjвећих победа и што хоће да њен народ живи у слободноj земљи.

“Mи и данас водимо, додуше, другачиjе битке, оне коjе треба да оjачаjу пољуљану економиjу, да склоне корумпиране криминалце и поправе наш међународни положаj”, рекао jе Стефановић, коjи се свечаном скупу обратио у име Владе Србиjе и премиjера Aлександра Вучића.

Циљ jе потпуно исти, снажна и слободна Србиjа, поручио jе Стефановић.

Према његовим речима, 20. октобра 1944.године наш народ jе потврдио да припада бољем делу света.

“Срби су увек били на правоj страни, увек против мржње, зла и ропства. Борбе за ослобођење Београда од 14 до 20.октобра 1944. биле су можда и наjжешћа ратна дешавања коjа jе запамтио наш главни град. У ослобађању од фашизма, наjвећег зла са коjим се Eвропа суочила, наша воjска jе имала важну улогу”, истакао jе Стефановић.

Kако jе рекао, народна воjска, заjедно са совjетским трупама отргла jе Београд из руку окупатора и, како jе нагласио, створила преломни догађаj у грађењу идентитета нашег народа.

“Победа коjу су тада извоjевали наши и совjетски jунаци историjски jе подвиг коjи морамо чувати од заборава”, рекао jе Стефановић.

Стефановић jе поручио да наша антифашистичка прошлост jесте и наша антифашистичка садашњост и будућност коjу остављамо деци.

“Aнтифашизам ниjе ствар тренутка, и делић путање у траjању jедног народа, већ траjно опредељење и вредносни систем коjи не може да се мења. Aнтифашизам jе разделница између добра и зла, а Срби никад нису грешили бираjући страну”, рекао jе министар унутрашњих послова.

Извор: Танјуг