Стефановић: Донацијом Амбасаде САД наставља се успешна сарадња из мајских поплава

natasa2

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић захвалио се Амбасади Сједињених Америчких Држава у Београду на донацији 15 ронилачких одела Ронилачком центру Жандармерије која ће, како је рекао, додатно унапредити рад припадника те јединице.

„Овом донацијом наставља се успешна сарадња из мајских поплава“ – истакао је министар Стефановић и додао да је у то време Амбасада САД помогла у набавци три пловила и да је ово показатељ добрих односа не само безбедносних структура, већ и две земље.

Стефановић је објашњавајући тежину посла Жандармерије истакао да се нада да ће са новом опремом, рониоци ове јединице вежбати сваки дан, али да неће толико често да је користе и у пракси.

„Ово је озбиљна јединица и наш посао је да им омогућимо што боље услове и опрему, како би свој посао обављали на најбољи могући начин“ – рекао је министар Стефановић.

Примопредаји донације, вредности нешто више од 20.000 америчких долара, присуствовао је и амбасадор САД у Београду Мајкл Кирби, кojи је ракао да је амбасада помогла Србији током поплава, јер саосећа са свима који су угрожени, па су и тада муњевито реаговали и веома брзо обезбедили три чамца за спасавање. Амбасадор је, такође, изразио наду да рониоци неће морати често да користе опрему у пракси.;

Догађају су присуствовали и директор полиције Милорад Вељовић, представници МУП-а и Амбасаде САД у Београду.

 

Извор: Министарство унутрашњих послова