Стефановић: Опозиција глуми Сиризу

222Nebojsa-Stefanovic09

Потпредседник СНС др Небојша Стефановић рекао је да је најава опозиције да створи блок по угледу на Сиризу покушај коришћења популарности те странке.

Министар унутрашњих послова је додао и да то није залагање за одговорну и реалну политику која може донети бољитак.

“Ми поштујемо наше грчке пријатеље, али ми смо се одлучили за другачију политику. Ова влада води одговорну политику, никада нисмо лагали грађане већ смо се трудили да водимо политику засновану на економији и запошљавању. Без обзира на могући губитак гласова, уверени смо да само овакав одговоран приступ може донети бољитак”, рекао је Стефановић.

Стефановић је нагласио да бољитак може бити заснован само на реалним основама, јер се не може имати раст заснован само на задуживању, што је био случај у претходном периоду, када су бивше власти омогућавале тајкунима да кредитима узетим у домаћим банкама купују предузећа, а да те кредите никада не врате.

Стефановић је истакао да је сигуран да грађани разумеју зашто се мере, попут смањења плата и пензија, предузимају и да је циљ политике владе да се људи запосле а земља крене у опоравак уз благи привредни раст.

Стефановић је закључио да нема ништа против да нека странка, или ко год хоће, формира какав год хоће блок, али је рекао да верује да је иза тога намера да се капитализује популарност грчке Сиризе а не озбиљна и реална политика.

Извор: Б92