Стефановић отворио полицијску испоставу у новобеоградском Блоку 45

blok45-450-2

Mинистар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић отворио је данас полицијску испоставу у новобеоградском Блоку 45 истакавши да Министартво на овај начин жели да покаже грађанима да максимално брине о њиховој безбедности и да приближи полицију грађанима.

Oтварању полицијске испоставе присуствовали су и градски менаџер Горан Весић и председник општине Нови Београд Александар Шапић.

„Испунили смо дато обећање, и само неколико дана од почетне идеје у сарадњи са градом Београдом и општином Нови Београд отворили смо прву полицијску испоставу у Блоку 45, која ће у наредном периоду бити пресељена у већи простор у непосредној близини“, навео је Стефановић.

Према његовим речима, обезбеђен је довољан број полицајаца који ће се у овом Блоку, двадесет и четири сата дневно, старати о безбедности грађана.

„Битно је да грађани осећају већу сигурност, да виде униформисану полицију која је ту због њих. Ми све ово радимо због наших суграђана, пре свега у Блоку 45, али ова испостава покриваће и значајан део новобеоградских блокова“, истако је Стефановић.

Министар је напоменуо да ће у реону овог блока заједничке патроле Полицијске станице Нови Београд и Жандармерије наставити да брину о безбедности.

Градски менаџер град Београда Горан Весић захвалио Министарству унутрашњих послова што је изашло у сусрет захтевим грађана Блока 45, у коме је безбедносна ситуација погоршана, и пронашло модел да обезбеди довољан број полицајаца како би се грађани осећали сигурно.

„Када питате грађане Београда који су њихови највећи проблеми, проблем број један је безбедност“, рекао је Весић указавши да потреба за оваквим полицијским испоставама постоји и у другим деловима престонице.

Весић је најавио да ће овакве полицијске испоставе сукцесивно бити отваране и у другим деловима града и да се у свакодневној комуникацији са министром Стефановићем решава проблем по проблем.

Према његовим речима полицијска испостава у Блоку 45, за коју је просторије обезбедила општина Нови Београд и град Београд, је трајно решење које ће обезбедити да се грађани овог дела престонице осећају безбедно.

Председник општине Нови Београд Александар Шапић указао је да ће отварањем ове полицијске испоставе, безбедност не само грађана Блока 45, већ и значајног дела блокова у овој општини бити значајно повећана.

Захваливши министру Стефановићу и градском менаџеру Весићу на брзо реализованом пројекту, Шапић је истакао да када постоји добра воља и када су људи спремни да раде велики број проблема може бити решен.

Извор: Министарство унутрашњих послова