Стефановић: Отмичари познати француској полицији

nstefanovic

Небојша Стефановић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да је након отмице двогодишње девојчице у насељу Браћа Јерковић у Београду, српска полиција одмах ступила у контакт са колегама француске полиције.

“То су оригинални француски пасоши, отмичари су од раније познати француској полицији, и раније су починили више кривичних дела”, каже министар полиције.

Према његовим речима, полицији треба више времена за детаљнију криминалистичку истрагу, па ће истражни органи радити на случају целе ноћи и наредних дана.

Стефановић каже да је сада најбитније то што је троје отмичара, држављана Француске, у рукама српске полиције и додаје да за њих очекује најтеже санкције.

Стефановић понавља да у интересу истраге не може да открије више детаља отмице.

Министар полиције подсећа да су отмичари кренули најкраћом рутом према мађарској граници.

“Они су пробили наплатну рампу Шимановци и кренули тим делом ауто-пута. Затворили смо све излазе, али нисмо знали да ли је то варка, да ли постоји јиш неко возило за даљи транспорт”, додаје Стефановић.

Министар полиције каже да је и даље непознато да ли је на пасошу пронађеном код отмичара фотографија девојчице права или је то фотографија неког детета које личи на њу.

Стефановић је још једном захвалио полицајцима и граничној полицији што су брзо реаговали и вратили дете родитељима.

Извор: РТС