Стефановић: Очекујемо помоћ Еулекс-а у расветљавању убиства Стевана Синђелића

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и шеф мисије Еулекс-а на Косову Александра Пападопулу оценили су данас у Београду да је међусобна сарадња у претходном периоду била конструктивна, али и да има простора за њено унапређење.

Министар Стефановић је нагласио да још нема помака у истрази везаној за убиство припадника Жандармерије Стевана Синђелића, 2014. године у Копненој зони безбедности, и истакао да очекује помоћ Еулекс-а у расветљавању овог случаја.

Стефановић је изразио забринутост због угрожавање основних права и слобода Срба на територији аутономне покрајине Косово и Метохија и нагласио да очекује подршку Еулекс-а у свим свим ситуацијама у којима су безбедност и сигурност српске заједнице угрожени.

Шеф мисије Еулекс-а Пападопулу је истакла да ће они наставити да обавља своје саветодавне и истражне функције, у циљу пружања веће безбедности за све грађане, као и да се, у том смислу, посебна пажња посвећује заштити приватне имовине.

Пападoпулу је додала и да ће судије Еулекс-а наставити да раде у циљу заштите приватне имовине свих грађана.

Министар Стефановић је истакао неопходност сарадње у циљу процесуирања свих организованих криминаланих група које делују са обе стране административне линије.

Папандопулу и Стефановић закључили су да постоји значајан простор за сарадњу, да је присуство мисије Еулекс значајно ради очувања безбедности свих грађана, као и да ће Министарство и мисија Еулекс-а наставити да негује партнерски однос и у наредном периоду.

Извор: Министарство унутрашњих послова