Стефановић: Очекујем “челичну песницу” и снажан одговор

DSC_4419

Министар унутрашњих послова у Влади Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да поводом пуцњаве у Новом Саду у уторак очекује “челичну песницу” и снажан одговор полиције.

Стефановић је на свечаној промоцији тринаесте класе полазника Центра за основну полицијску обуку рекао новинарима да је јуче разговарао са начелником Полицијске управе нови Сад и да је затражио да се случај што пре реши или ће у противном доћи до смена у тој управи и криминалсистичкој полицији.

“Начелник ме је обавестио да су покренути одређени кораци и да истрага даје резултате, али то нећемо саопштавати јавности све док цео случај не буде решен” рекао је Стефановић.

Он је додао да његово инсистирање на брзом решавању случаја дошло због тога што је у самом Министарству унутрашњих послова дошло до смањења толеранције у односу на дужину решавања појединих случајева.

Према његовим речима, 2006., 2007., 2008., итд. се дешавало да се поједини случајеви не реше ни после 15 година и да се са таквом праксом мора прекинути.

“Очекујем “челичну песницу”, очекујем снажан одговор полиције и очекујем да се цео случај разреши у најкраћем могућем року” истакао је Стефановић

Велимир Илић ретко говори истину

Коментаришући изјаву Велимира Илића да је он спречио Илићев долазак на чело “Коридора Србије” министар је рекао да Велимир Илић “ретко када говори истину и да ништа од тога није тачно”.

Новинари су цитирајући Илићеву изјаву да је Дмитар Ђуровић Стефановићев кум и да због тога Илић није добио “Коридоре” питали Стефановића да ли је то тачно, на шта је Стефановић одговорио да од тога ништа није истина.

“Дмитра Ђуровића познајем, али ми није кум, а Илићу је ваљда било згодно да то каже. Ја се не бавим “Коридорима” и њима се нисам ни бавио и не знам због чега Илић говори те неистине”, рекао је Стефановић.