Стефановић: Партијска књижица неће никога заштитити

NEBOJSA STEFANOVIC

Партијска књижица неће никога заштитити пред законом, наводи министар унутрашњих послова Небојша Стефановић. Покренут је ланац активности откривања кривичних дела и нико неће бити поштеђен, поручује Стефановић.

Стефановић је гостујући у Дневнику РТС-а рекао да штрајк адвоката јесте утицао на рад полиције и на истражне поступке, али да је полиција у том периоду радила и завршавала истраге у сарадњи са тужилаштвом.

Министар је истакао да партијска књижица неће никога заштитити од одговорности и подсетио да ухапшени у најновијим полицијским акцијама припадају различитим политичким опцијама.

“Трудимо се да све докажемо и зато смо покренули ланац активности где не може да се каже да ће било ко бити поштеђен. Ми ћемо наставити контролу”, најавио је Стефановић.

Навео је да су људи упозорени и подсетио да је и премијер Александар Вучић рекао да неће бити заштићених, а, како каже, чини му се да многи то нису озбиљно схватили.

“Држава је показала одговорност и снагу”, истакао је Стефановић и навео да није био проблем да се ухапси функционер СНС-а.

Како је рекао, контрола ће се наставити и због тога поручује онима који размишљају о кривичним делима – да то не чине.

Драган Кецман је од данас начелник Криминалистичке полиције Београда. Министар каже да је увек говорио да у полицији могу да очекују смене и именовања у зависности од залагања и резултата.

“Верујем у Кецмана и очекујем да ће енергијом покренути случајеве који тапкају у месту”, рекао је Стефановић.

Прецизирао је да је Кецманов задатак решавање случајева тешких кривичних дела која су се дешавала у претходном периоду. Међу њима је и случај Милана Бека, навео је Стефановић.

Министар очекује да Кецман покаже докле су те истраге стигле и наводи да је реч о успешном полицајцу.

Извор: РТС