Стефановић: Плашио сам се да ће се Јанковић и Бели сударити код Председништва

Члан Председништва Српске напрдне странке Небојша Стефановић, захвалио је данас СПС и Јединственој Србији и свим старим коалиционим партнерима, што су се заједнички ангажовали и показали јединство, које је довело до тога да председник Србије први пут од 1991. године буде изабран у првом кругу.

Захвалио је и грађанима који су показали да подржавају политику која гарантује много више рада, али и радних места.

Стефановић је на конференцији за новинаре у седишту странке рекао да је јутрос имао одређену “бојазан”, јер је, каже, видео да су још два председничка кандидата прогласила победу, Саша Јанковић и Бели Прелетачевић.

– Мислио сам да ће се ”сударити” код Председништва. Али, ми смо очували јавни ред и мир – рекао је и изазвао смех новинара.

Он је рекао да су неки кандидати до последњег тренутка покушавали да негирају изборни резултат:

– На крају, некима није одговарао ни народ, али сигуран сам да људи знају зашто су изабрали напредак и будућност – рекао је Стефановић.

Људи у Србији се, приметио је, неће делити на грађане првог и другог реда, ко припада елити, а ко не, жеља је да се Србија уједињује.

Стефановић је захвалио Београђанима на великом одзиву и добром резултату, подсетивши да је Борис Тадић 2008. године у главном граду добио 350.000 гласова, док је Вучић сада, у првом кругу, у престоници добио 410.000 гласова.

– То је заиста један величанствен резултат који показује да људи у Србији желе да идемо напред. То је снажан подстрек, али и обазвеза да радимо више – рекао је Стефановић.

На питање о резултатима на КиМ, он је рекао да је пребројано око 80 одсто гласова, да Вучић има 80 одсто, а сви остали око 20, и изразио уверење да ће се такав тренд наставити до краја.

– Када се све сабере, на нивоу Србије, мислим да ће тај резултат бити око 56 одсто – закључио је Стефановић.

 

Извор: Информер