Стефановић: Повратак поверења у полицију најважнији

NEBOJSA STEFANOVIC

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић данас је обишао Полицијску управу у Чачку и полицијску станицу у Гучи.

“Приоритети Министарства унутрашњих послова , важе и за Полицијску управу у Чачку”, истакао је министар након разговора са старешинама, нагласивши као врло битан и однос поверења грађана према полицији.

“Полиција је ту да гарантује безбедност и сигурност за све грађане”, нагласио је Стефановић и похвалио Полицијску управу у Чачку за добре резултате рада.

Министар је истакао да полиција у Чачку има повећану заплену наркотика, као и акцизне робе, веома мали број извршених кривичних дела, пад општег криминалитета за преко 10 посто, што показује да појачане активности и напори полиције дају резултате.

Министар Стефановић је разговарао и са ватрогасцима спасиоцима за које је рекао да их је, нажалост, мало шта мимоишло ове године. Да је било неколико интервенција где се укључила цела Полицијска управа и да су били уз свој народ као што то и приличи.

Сагледавајући технолошке капацитете и да полиција камерама прати Чачак, Гучу и део у Лучанима, Стефановић је нагласио да је важно да полиција иде у корак са новим технолошким унапређењима како би што ефикасније извршавала своје задатке.

“Оно што ја очекујем од полиције је да се врати у заједницу, да комшије знају свог комшију полицајца, да тај однос буде партнерски и другарски, да имамо добар однос и са локалном самоуправом, да наставе да обарају криминалитет, да се криминалци плаше зато што полиција добро ради свој посао, а не да се осећају удобно. Очекујем од полиције да буде оштра према онима који крше закон, да се нико од грађана не осећа угрожено и небезбедно зато што ће знати да ми радимо свој посао. И када то постигнемо, мислим да грађани могу да имају поверење у полицију”, закључио је министар Небојша Стефановић.

Извор: Министарство унутрашњих послова

http://https://www.youtube.com/watch?v=pC0RH_2_KQM&feature=youtu.be