Стефановић: Показали сте колико храброст и пожртвовање значе у спашавању живота

IMG_5043

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић захвалио је данас припадницима Ватрогасно – спасилачке бригаде Београд на храбрости и пожртвованости које су исказали приликом гашења пожара на Гундулићевом венцу у Београду.

Стефановић је, након разговора са ватрогасцима који су учествовали синоћ у гашењу пожара, истакао да су они још једном показали колико храброст и пожртвовање значе у спашавању живота и колико велико срце ти људи имају, најављујући и да ће бити награђени, наводи се у саопштењу МУП-а.

IMG_5002[1]

Министар полиције је оценио и да се у јавности, можда, недовољно говори о ватрогасцима, који 24 сата дневно, у различитим ситуацијама, брину о нашој безбедности.

“Ово је добар начин да промовишемо њихов рад и да покажемо колико нам значе. Трудићемо се да појачамо напоре како бисмо им обезбедили бољу и савременију опрему и њихов рад учинили још успешнијим”, рекао је Стефановић.

IMG_5024[1]

Указавши да су ватрогасци успели да евакуишу све станаре зграде, да нико није повређен и да је брзим реаговањем, за кратко време, пожар локализован, министар је навео да ће 47 припадника Ватрогасно – спасилачке бригаде Београд, који су угасили ватрену стихију, бити награђено.

Шеф смене Ватрогасно – спасилачке бригаде у Београду Драган Коњевић истакао је да је брзом реакцијом ватрогасаца синоћни пожар на Гундулићевом венцу локализован и да је евакуисано 12 станара, који нису повређени.

Извор: Министарство унутрашњих послова