Стефановић: Полиција има сведока убиства сувласника Пинк таксија

S

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да београдска полиција има очевица убиства сувласника Пинк таксија Теодора Гашеће на Звездари.

Стефановић је, одговарајући на питања новинара, рекао да не може да говори о детаљима истраге, јер је сувише рано и могло би “да поквари истрагу”.

“Имамо неке правце рада и очевица тог кривичног дела. Не бих да говорим даље да не бих угрозио и очевица и истрагу. Београдска полиција на томе интензивно ради и верујем да ћемо ускоро имати резултате”, поручио је Стефановић.

Гаћеша (49) је убијен јуче у Козарчевој улици на Звездари.

Како је Тањугу речено у МУП-у, Гаћеша је преминуо на лицу места када је, за сада непознати починилац, око 15.35 сати у њега испалио више хитаца.

Када је реч о Шешељу поступаћемо по Уставу

Влада Србије још није добила одлуку Хашког трибунала у вези са повратком лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља у Хаг, а када и ако се то буде догодило поступиће у складу са Уставом, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Стефановић је, одговарајући на питања новинара рекао да никакав документ није стигао из Хашког трибунала, као и да не зна да ли ће стићи до 26. маја, када би, према ранијим изјавама потпредседника СРС Милорада Мирчића, Шешељ требало да буде враћен у Хаг.

Упитан да ли поступање у складу са уставом значи да ће Шешељ бити приведен, Стефановић је поновио да ће све бити у складу са Уставом Србије.

“Нисмо добили никакав документ и не бих волео да се изјашњавам о нечему што нисмо добили”, поручио је Стефановић.

Пре два дана потпредседник СРС Милорад Мирчић изјавио је да је Жалбено веће Хашког трибунала донело одлуку да Шешељ треба да буде враћен у Хаг до 26. маја.

С друге стране служба за сарадњу са медијима Трибунала није могла да потврди информацију да је Жалбено веће донело било какву одлуку у вези са Шешељем и његовом повратку у притворску јединицу трибунала.

Пајтић одустао од европских вредности

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је запањен најавом председника Демократске странке Бојана Пајтића да ће, по повратку на власт, ухапсити све који су “крчмили ресурсе града Београда и Србије и коруптивним, тајним уговорима омогућили профит страним инвеститорима”.

“Нисам сигуран, али чини ми се да је Пајтић одустао од европских вредности, а то је да сада политичари врше хапшења, а зна се да је то често пребацивао у својој политичкој каријери… И даље сам шокиран да човек најављује хапшења као политичар. Зна се да је у овој држави за то надлежно тужилаштво и полиција као инструмент тужилаштва. Не могу да верујем да је одустао од европске политике”, истакао је Стефановић.

Одговарајући на питања новинара Стефановић је додао да су Пајтић и Демократска странка на власти 14 година и да не зна шта га је спречавало да хапси.

Министар полиције је рекао да није сигуран ни о каквим уговорима Пајтић говори пошто су “неки уговори, који су склопљени у време владе Демократске странке, још тајни за грађане Србије”.

“А много новца је дато за субвенције неким компанијама. Ти уговори су за грађане и даље тајна и не могу да знају колико је новца влада потрошила”, указао је Стефановић.

Више особа приведено због инцидената у Великој Плани

Више особа је приведено и саслушано поводом инцидента у Великој Плани који се догодио пре два дана а када је група људи тукла грађане, разбијала приватну имовину и делила материјал против председника те општине.

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да је у вези са инцидентом пре два дана у Великој Плани приведено и саслушано више особа, а случај је прослеђен надлежном тужилаштву.

“Све што смо успели да утврдимо, тужилаштво сада разматра да ли ће и против кога бити поднете прекршајне и кривичне пријаве. Полиција је привела више лица и са њима обавила службене разговоре, а након тога предала је материјал тужилаштву”, рекао је данас министар полиције Небојша Стефановић.

Демократска странка и ДСС оптужиле су јуче Српску напредну странку (СНС) да је организовала групу батинаша који су дошли у град након избора за месну заједницу у којој је коалиција ДС-ДСС освојила 21 мандат, а СНС ниједан.

СНС је поводом овог случаја одговорила да су једини батинаши у Србији браћа Горан и Владимир Јешић- функционери ДС.

Нису расветљени напади на Јешића и Чачића јер нема сведока

Министар Стефановић је говорећи о нападу на брата Горана Јешића, Владмира у Инђији, пре месец дана рекао да је Јешић у једном делу истраге одбио полиграфско тестирање, што је успорило расветљње случаја јер није било очевидаца догађаја.

Владимир Јешић изјавио је раније да је нападнут само зато што је рођени брат некадашњег градоначелника Инђије Горана Јешића и да иза напада на њега стоји функционер СНС Владимир Гак из чијег изнајмљеног је возила, како је тврдио, изашао нападач.

“Господин Гак јесте изнајмио возило из рент-а-кар (агенције), али то није кривично дело”, рекао је Стефановић, наводећи да се ради на утврђивању чињеница ко је све уплетен у то, да ли је заиста дошло до напада и ко га је извршио.

Он је подсетио да нерасветљен и сличан случај напада на заменика председника општине Беочин Милана Чачића који је тврдио да му је повреде на глави нанео Владимир Јешић.

“Оба случаја расветљавамо, али због недостатка сведока самог извршења потенцијалог дела, та истрага не иде том брзином”, истакао је Стефановић.

Извор: Танјуг