Стефановић: Полиција истражује рад ЕПС-а

dsc_1744

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас да полиција поступа у више предмета у вези са радом Електропривреде Србије и истакао да ће бити утврђена свака релевантна чињеница о евентуалним злоупотребама у том предузећу.

“Имамо потпуну истрагу, полиција ће доћи до сваке релевантне чињенице која ће показати да ли је и у ком обиму било злоупотреба и предати тужилаштву све информације, које ће онда моћи да се определи шта даље са истрагом”, рекао је Стефановић новинарима у Београду.

Он је прецизирао да полиција поступа по захтеву тужилаштва у више предмета у вези са радом ЕПС-а, те да ће, чим полиција буде имала конкретна сазнања, то и саопштити јавности, уколико не буде шкодило истрази.

 

Испитати наводе о кријумчарењу оружја

Стефановић је изјавио да треба истражити наводе о кријумчарењу оружја кроз Србију, додајући да је сигуран да начелник новосадске полиције Синиша Радаковић у томе не учествује.

Упитан о наводима Блица да је кроз Србију прошао нелегалан товар оружја које шверцује клан Рамуша Харадинаја, те да у томе учествује и врх новосадске полиције, Стефановић је рекао да је то видео само у новинама, али да треба спровести провере и истрагу.

“Ја сам то видео само из новина, оно што сам сигуран да господин Радаковић, начелник новосадске полиције, не учествује у томе, нити је било ко донео било какав кредибилан доказ, што наравно не значи да не треба спровести сваку проверу и сваку истрагу везано за било ког другог појединца који би могао да учествује у томе”, каже Стефановић.

Стефановић је рекао да, ако било ко из тог дневног листа има заиста информације, треба да се обрати тужилаштву или Унутрашсњој контроли полиције, који ће онда у сарадњи са тужилаством спровести детаљну истрагу и проверити све информације до којих се дође.

“Министар не води истрагу, тако да не могу да кажем ниједан детаљ везан за то, али потпуно бих волео да дођемо до краја, да се то не заврши на новинским насловима него да сазнамо да ли је то тачно, ако је неко из полиције или било ког другог државног органа учестововао у тако нечем да за то буде кажњен, да одговара пред нашим судовима”, каже Стефановић.

Додаје, међутим, да ако то није тачно треба утврдити о чему се ради и о томе обавестити јавност.

Како је истакао, МУП има веома оштру политику према кријумчарењу оружја, а у последњих неколико недеља показани су добри резултати акција полиције у којима је заплењена већа количине оружја баш на територији Војводине

“Показали смо да немамо толеранцију према томе и да ће свако ко буде имао илегално оружје одговарати за то и да ћемо у сарадњи са тужилаштвом тражити најтеже казне за починиоце, које закон предвиђа”, навео је Стефановић.

 

Извор: Танјуг