Стефановић: Полиција и Тужилаштво ће испитати наводе Богићевића

stefanovich_eu_1609

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је вечерас да ће полиција и тужилаштво реаговати и проверити све чињенице у вези са тврдњама које је данас изнео власник Фармакома Мирослав Богићевић и да ће, ако се оне потврде као тачне, неко морати да одговара.

Богићевић је раније данас изјавио да је власнику Курира Александру Родићу и његовом сараднику Душану Бјелопетровићу дао милион евра да би купио удео ВАЦ-а у власништву Политике.

Он је навео да су га на то да купи Политику наговорили бивши председник Србије Борис Тадић, његов шеф кабинета Миодраг Ракић и функционер ДС Душан Петровић, који како је навео “нису имали новац за куповину удела у Политици”.

Министар Стефановић је за телевизију Пинк рекао да ће МУП у најкраћем року обавестити тужилаштво о индицијама које има и проследити материја који је прикупљен, а даља процедура је на тужилаштву.

Стефановић је рекао да је немогуће да се после изречених оптужи не деси ништа и да истрагу треба довести до краја.

“Дешавало се нешто веома чудно. Морамо то да истражимо због грађана Србије”, казао је Стефановић и додао да је реч о новцу грађана Србије који се расипао.

Стефановић је потврдио да је Богићевић случај пријавио МУП-у пре неколико дана.

Стефановић је рекао да се већ води истрага о малверзацијама у процесу продаје “Политике” и “Вечерњих новости”.

“Случај је веома сложен, све је замршено и компликовано. Реч је о махинацијама, пребацивању новца, разбацивало се милионима, тешко је похватати све то”, казао је Стефановић.

Извор: Бета