Стефановић: Полиција у заједници тежиште рада Министарства

neb ruma1

Министар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић поручио је данас у Руми да је полиција једнако забринута за стање безбедности како у области тешких кривичних дела, тако и по питању ситног криминала и да ће зато тежиште рада у наредном периоду бити на полицији у заједници.

Стефановић, који је присуствовао предаји кључева два полицијска возила са ротацијом, које је општина Рума донирала полицијској станици у том граду, истакао је да је то још један добар пример сарадње полиције и локалне самоуправе.

„Иако је у Руми криминал на доста ниском нивоу, простора за унапређење има. Ми желимо да се се грађани осећају безбедно на улицама, да имају поверења у полицију“, рекао је министар Стефановић.

Према министровим речима, у наредном периоду тежиште ће бити на обуци полицијских службеника, на обавештајно вођеном раду, а не само ретроактивном, када се нешто деси.

„Хоћу да полиција ради на превенцији, да спречи догађаје са негативном последицом и то ће бити тежиште у наредним годинама. Статистика је добра, али без обзира на то нама је једнако важно да ухапсимо како починиоце тешких кривичних дела, тако и ситне криминалце који пљачкају грађане на улици“, нагласио је Стефановић.

Због тога ће, како је објаснио, тежиште бити на полицији у заједници, што ће бити предвиђено новим Законом о полицији.

Министар је најавио да ће ове недеље саобраћајна полиција обављати појачану контролу возила високе класе.

„Дао сам налог саобраћајној полицији да од почетка ове недеље на територији целе Србије зауставља возила високе класе. Нико ко вози “aуди” или “мерцедес” не може да помисли да неће бити заустављен или да ће избећи одговорност уколико почини прекршај“, поручио је Стефановић.

 Извор: Министарство унутрашњих послова