Стефановић: Полиција је предузела све мере да покаже да је Србија безбедна земља

kontrola-narkotika-velika-3

Полициjа jе решила скоро сва кривична дела напада на пекаре коjа су се претходних дана дешавала на териториjи Воjводине и тим поводом задржала у притвору 11 осумњичених, рекао jе вечерас министар унутрашњих послова др Небоjша Стефановић.

“Претходна два – три дана саслушана су 62 лица поводом инцидената коjа су се дешавала пре свега на териториjи Воjводине, а задржано jе 11 лица. Решили смо и ноћашње оштећење пекаре у Новом Саду пошто jе утврђено да jе извршилац Л.П. (21) мађарске националности”, рекао jе Стефановић за Пинк.

Према речима министра Стефановића, лица српске националности осумњичена су за нападе на пекаре у Бечеjу П.A. (18), за пекару у Сомбору осумњичен jе T.Н. (19), за оштећење две пекаре у Бановцима осумњичени су Д.С. (18) и Д.Н. (24) и за оштећење две пекаре у Староj Пазови у току jе полиграфско испитивање три лица.

“Полициjа jе озбиљно и темељно радила своj посао и у рекордном року jе открила окривљеног за убиство у пекари у Бегечу, а изврсиоцу jе данас одређен притвор до 30 дана”, рекао jе министар.

Стефановић сматра да jе на таj начин држава послала поруку да нико не треба да чини кривична дела и да реагуjе на провокациjе поготово коjе су долазиле са албанске стране на утакмици Aлбаниjа-Србиjа у Београду.

“Tреба да будемо одговорниjи и да покажемо да jе ово безбедна земља за све грађане без обзира на националну припадност и да брзо похватамо починиоце оваквих кривичних дела и инцидената”, истакао jе Стефановић и додао да jе полициjа предузела све мере да покаже да jе Србиjа безбедна земља.

Извор: Танјуг