Стефановић: Полиција ће бити модерно и квалитетно опремљена

05

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, који је данас присуствовао уручењу донације предузећа „Југоинпорт СДПР“ Специјалној антитеористичкој јединици, поручио је да ће МУП наставити да улаже у полицију, како би она била модерно, ефикасно и квалитетно опремљена и спремна да обави сваки задатак који се пред њу постави.

Стефановић је додао да ће у наредној години бити настављени пројекти који ће омогућити да све јединице полиције имају више опреме, оружја и технике, што ће допринети већој заштити живота полицајца и повећању њихове способности да изврше сваки задатак.

09

„Специјална антитерористичка јединица је у претходном периоду показала изузетну оспособљеност и обученост. Учествовала је у различити активностима, од спречавања деловања различитих организованих криминалних група до упада у нарко лабораторије“, рекао је министар полиције.

Стефановић је нагласио да су припадници САЈ-а показали да су спремни да одговоре на све изазове и да не постоји ситуација коју не могу да реше.

04

„Наш задатак је да омогућимо да њихова осопособљеност и опремљеност буду на нивоу који ће осигурати максималну заштићеност њихових живота. Република Србије може да рачуна на њих, као на озбиљну, ударну силу у борби против тероризма и организованог криминала“, истакао је Стефановић.

Захваливши предузећу „Југоимпорт СДПР“, министар је указао да данашња донација, представља наставак процеса модернизације у опремању САЈ-а и добре сарадње полиције и те компаније.

Заменик директора „Југоимпорт СДПР-а“ Бранислав Простран истакао је да ће та компанија и убудуће наставити да пружа велики допринос у опремању полицијских и војних снага.

Простран је захвалио Министарству унутрашњих послова и министру Стефановићу на повратним информацијама о понашању опрема и средстава, које производи „Југоимпорт СДПР“, на терену и у реалним условима, што како је објаснио, омогућава да та компанија производи бољу и квалитетнију опрему.

Предузеће „Југоимпрот СДПР“ донирало је САЈ-у 70 балистичких прслука и 140 заштитних плоча. Припадници САЈ-а, у оквиру уручења донације, извели су показну вежбу симулације прилаза и динамичког упада у забарикадирани објекат, користећи дониране панцирне прслуке.

Извор: Министарство унутрашњих послова