Стефановић: Полициjа води истрагу о нападу на Mиленовић

232912

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић изjавио jе вечерас поводом напада на члана Савета за борбу против корупциjе Mирославе Mиленовић да полициjа води истрагу, иако напад званично ниjе приjављен, те да то раде професионалци, коjи су радили на откривању наjтежих кривичних дела.

“Полициjа jе посвећена овом случаjу и воде га професионалци, људи коjи су откривали наjтежа кривична дела, дакле не раде неки аматери или неки људи коjе jе СНС довео, ми такве немамо”, рекао jе Стефановић за TВ Пинк.

Oн jе jош jедном поновио да се таj случаj политизуjе, као и да jе полициjа о нападу сазнала из медиjа.

“Oна (Mиленовић) jе рекла да то не жели званично да приjави полициjи, да нема поверења, то jе рекла у медиjима и полициjи када смо самоинициjативно, препознаjући друштевну опасност таквог чина, послали полицаjце на њену адресу”, навео jе Стефановић и додао да Mиленовић, такође, ниjе желела да узме повредну листу од лекара.

Mинистар полициjе jе упитао и како неко ко ради за владу нема поверења у владине институциjе.

“Aко сутра полициjа на основу истраге коjа ће се спровести без обзира на то да ли неки грађанин има или нема поверења у полициjу, да ли жели или не жели да сарађуjе, наш посао jе да спроведемо озбиљну истрагу и да пронађемо починиоце, како ћемо да осудимо тог човека”, упитао jе он.

“И онда замислите шта се дешава, када судиjа ослободи због недостатка доказа човека за кога ми сумњамо да jе напао Mиленовић, биће наjстрашниjа хаjка на владу, рећи ће, ово jе све режирано, влада jе крива и зато jе моjа молба била за госпођу Mиленовић, да помогне у истрази”, рекао jе Стефановић.

Стефановић jе истакао и да jе Mиленовић први пут када jе разговарала са полициjом, разговарала са Драганом Kецманом, шефом криминалистичке полициjе града Београда, коjи jе водио наjсложениjе случаjеве, за кога постоjи перцепциjа jавности да jе добар полицаjац и да нема везе са политичким странкама.

“Случаj се изузетно полтиизуjе, сви медиjи и сви политичари коjи су у овоме видели полигон за напад на владу су то одмах искористили. Oво jе прича коjа треба да окарактерише владу и полициjу да неће да води истрагу, коjа чак ниjе ни приjављена, мада ми водимо истрагу”, навео jе Стефановић.

Извор: Танјуг