Стефановић: Полициjа поjачава активност на терену

NEBOJSA STEFANOVIC

Mинистар полициjе Небоjша Стефановић обишао jе нове мешовите jединице у Блоку 45, састављене од припадника Жандармериjе и Полициjске станице Нови Београд, коjе су синоћ почеле са радом и коjе ће сваке вечери бити на улицама овог дела Београда, саопштио jе MУП.

Нове патроле формиране су на предлог министра Стефановића, како би се поjачала активност полициjе на терену, а тиме и повећала безбедност грађана и њихове имовине.

“Oдлучили смо да покренемо снажниjу патролну активност у читавом Београду и први део града у коме почињемо мешовите полициjске патроле jе Блок 45. На оваj корак одлучили смо се због притужби дела становништва коjе овде живи на разбоjништва и због повишеног степена криминалитета у овом краjу”, навео jе министар.

Kако jе рекао, сваке вечери имаћемо по две патроле, састављене од по три припадника Жандармериjе и jедног из ПС Нови Београд, коjе ће радити читаве ноћи.

“Tиме показуjемо да полициjа максимално одговорно ради своj посао, а увешћемо овакве патроле и у другим деловима Београда, где год проценимо да jе то потребно”, рекао jе Стефановић током синоћњег обиласка, додавши да jе и личним присуством желео да пружи подршку припадницима мешовитих патрола.

Mинистар jе истакао да jе у плану и отварање полициjске испоставе у Блоку 45, jер ће то допринети подизању безбедности у том делу Беграда.

“Новим законом о полициjи, коjи ће бити донет следеће године, желимо да вратимо полициjу у заjедницу и уведемо нови начин рада у коме ће људи знати свог полицаjца, а он ће добро познавати своjу улицу и краj, као и где наркодилери покушаваjу деци да продаjу дрогу”, рекао jе министар.

Стефановић jе наjавио и поjачано присуство полициjе у униформама и цивилу током предстоjећих празника на териториjи целе Србиjе и да ће они бринути о грађанима и њиховоj имовини.

“Грађани не мораjу да брину да ће се због празничне атмосфере полициjа опустити. Напротив, бићемо веома активни. Kонтролисаћемо возаче и кажњавати оне коjи возе под утицаjем алкохола, па их унапред молим да то не раде. Mного jе jефтиниjе узети такси, него плаћати скупе казне. Tиме се смањуjе и ризик од трагичних саобраћаjних несрећа”, казао jе министар полиције.

Стефановић, такође, моли грађане да не користе ватрено оружjе током празника и поручуjе да ће полициjа бити ригорозна у контролисању и санкционисању и таквих преступа.

Истовремено, грађани треба да буду веома опрезни и у коришћењу пиротехнички средстава коjа могу да буду узрок повређивања, нагласио jе Стефановић.

Извор: Танјуг