Стефановић: Помоћ кроз субвенциjе свима коjи желе да раде

Председник Градског одбора Београд Српске напредне странке Небојша Стефановић обишао је пољопривредно домаћинство Мирољуба Паунића у месту Неменикуће, у општини Сопот.

Стефановић је истакао да је циљ Владе да сваком домаћинству које жели да ради омогући сваку врсту помоћи кроз субвенције и квалитетне услуге и тиме пружи једнаку шансу свим грађанима без обзира на место где живе.

“У месној заједници Неменикуће узгаја се око хиљаду грла стоке. То су вредни домаћини који знају шта хоће и увелико користе субвенције Владе. Наш посао као Владе је да им обезбедимо још боље услове за рад и видимо шта је још потребно да учинимо за њих да би они остајали овде, да би запошљавали људе, да би и ово насеље напредовало. Не смемо да дозволимо да се и један грађанин осећа као грађанин другог реда, без обзира на место где живи”, поручио је Стефановић.

Он је позвао и остале чланове Владе да обиђу места  у Београду и Србији, како би се кроз директну комуникацију са грађанима и лично упознали са проблемима на терену, али и оним што је добро урађено.

“Такав вид комуникације ће омогућити да се схвати да је брига о људима најважнија ствар коју можете да пружите”, нагласио је Стефановић.

Домаћинство Паунића узгаја 33 грла стоке и обрађује 40 хектара земље. За модернизацију механизације искористили су погодности субвенције коју Влада Републике Србије нуди за куповину трактора.