Стефановић: Потребна и подршка медија за заштиту од рекеташа

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је то министарство у потпуности спремно да одговори на све изазове и све кампање, “лажи које се воде често против професионалаца” и затражио подршку друштва и медија како би се Србија заштитила од рекеташа.

Kао пример, Стефановић је за РТС навео случај телевизијског новинара Дејана Анђуса који се сумњичи да је извршио кривично дело изнуде.

“Kада се приводи лице које се сумњичи за тако нешто, онда креће кампања да је коверта празна, да је танка и ту у ствари нема новца. А онда покажете да има новца, онда се види да је било новца и то 30.000 евра, што је огромна сума, а то је само двадесети део суме коју је он тражио од тог човека”, рекао је Стефановић.

Он је нагласио да није само Анђус у питању, већ постоји “сценарио који се понавља”.

“Зато ја тражим подршку читавог друштва, за све људе који се баве поштено својим послом у овој земљи, тражим подршку медија, јер веома често медији мало застране па крену да не штите оне који се баве својим послом, него да штите оне који су с оне стране закона”, нагласио је Стефановић.

Министар је рекао да су постоје и случајеви када су људи који су се бавили криминалом нападали председника Србије Александра Вучића, или неког другог из власти како би се заштитили.

“И зато што су напали неког из власти кажу – сад не можете да нас гоните за кривична дела која смо починили, а починили су их и пре тога и намеравају да се баве криминалом. Дакле, тражимо подршку друштва и медија. То је једини начин да можемо да се заштитимо од рекеташа”, рекао је Стефановић.

Он је поновио да је Србија безбедна земља и да полиција припрема све могуће сценарије одбране како би предупредила сваку могућност да безбедност грађана Србије буде угрожена.

“Грађани су безбедни”, нагласио је Стефановић који је раније данас на аеродрому “Никола Тесла” присуствовао тактичко-показној вежби ослобађања талаца из авиона и аутобуса коју су извели припадници Специјалне антитерористичке јединице (САЈ).

Извор: РТС