Стефановић: Први део истраге указује да је лице које је вређало премијера добило пропусницу од ФС Србије

ns

Mушкарац коjи jе током преноса утакмице Србиjа – Aлбаниjа брутално извређао премиjера Србиjе у директонм преносу РTС-а пропусницу за ложу, где се догодио таj инцидент, добио jе од одређених људи из фудбалског савеза Србиjе, рекао jе вечерас министар унутрашњих послова др Небоjша Стефановић.

“Видећемо ко су ти људи и како се све то издешавало. Први део истраге указуjе да су одређени људи из ФС С дали пропусницу за ложу том лицу и да је са њом ушло у простор где се налази студио РTС-а”, прецизирао jе Стефановић за Пинк.

Стефановић jе истакао да су нетачне тврдње да простор где се налазе ложе обезбеђуjе полициjа, истичући да се сходно Закону о спречавању насиља на спортскоj приредби за сваку утакмицу формира редарска служба коjа jе jедина надлежна да штити улаз у те ложе.

Полициjа може на позив редарске службе или ФС С да реагуjе, ако редарска служба не може да регулише ситуациjу, указао jе министар.

Kоментаришући случаj “Дрон”, министар jе указао да jе утврђено да jе та беспилотна летелица кинеске производње, набављена у Италији.

Стефановић jе напоменуо да jе полициjа утврдила ко jе лице коjе jе унело дрон у нашу земљу указуjући да ниjе незаконито поседовати дрон као летелицу, али да jе незаконито “урадити онако нешто”.

“Утврдили смо да jе пуштен са простора коjи jе омеђен воjном гимназиjом, црквом, стадионом. Дрон jе пуштен ван стадиона, jер нико не може да унесе дрон на стадион. Aли то jе било потпуно неочекивано што се никада до сада ниjе дешавало у нашоj земљи”, навео jе Стефановић.

Због тога jе, додао jе министар, већина грађана наше земље бурно реаговала, поготово људи коjи су били на стадиону.

“Aли ми морамо да се издигнемо изнад таквих ситуациjа, jер не постоjи оправдање за каменовање и паљење”, нагласио jе Стефановић и позвао грађане да се уздрже од било каквог насиља.

Министар Стефановић jе поручио да jе Србиjа мирна земља и да ће полициjа радити своj посао.

Извор: Танјуг