Стефановић: Прекинут велики ланац криjумчарења дроге

NEBOJSA STEFANOVIC

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић изjавио jе данас да су припадници Службе за борбу против организованог криминала прекинули jош jедан велики међународни ланац криjумчарења наркотика, тако што су на граничном прелазу Градина у камиону новопазарских регистарских ознака пронашли 16,13 килограма хероина.

Kако jе обjаснио министар, то jе jедна од наjвећих заплена овог наркотика на териториjи Републике Србиjе, а резултат ове реализациjе jе огроман вишемесечни рад припадника СБПOK-а.

“Полициjа jе ухапсила двоjицу држављана Србиjе из Новог Пазара E. И. (29) и С. У. (35). Сумња се да су они део организоване криминалне групе коjа се бави криjумчарењем наркотика из Tурске у Србиjу, а они ће, уз кривичну приjаву, бити предати Tужилаштву за организовани криминал” обjаснио jе Стефановић.

Mинистар jе додао да jе хероин био запакован у 15 пакета, а пронађен jе у фабрички направљеним шупљинама у кабини камиона.

“Први резултати анализе говоре да jе реч о хероину одличне чистоће, што значи да се пре уличне продаjе могао помешати са другим супстанцама и да му се маса увећа за четири до пет пута” рекао jе Стефановић.

Oн jе истакао да су заплене наркотика у последњих годину и по дана изузетно порасле и да jе полициjа одузела више од четири тоне различитих опиjата.

“Сузбиjање трговине дрогом тренутно представља jедну од наjуспешниjих активности полициjе, гледаjући протеклих неколико децениjа. Само припадници Службе за борбу против организованог криминала током ове године запленили су девет килограма кокаина, 38 килограма хероина, 65 килограма екстазиjа и 107 килограма марихуане” истакао jе Стефановић.

Oн jе додао да полициjа напорно и пожртвовано ради како би склонила дрогу са улица и одвоjила jе од деце, додаjе се у саопштењу Бироа за сарадњу са медиjима MУП-а Србиjе.

Извор: Танјуг