Стефановић: Приоритет Министарства су реформе које ће осигурати већу безбедност грађана

NEBOJSA STEFANOVIC

Министар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић поручио је вечерас у Суботици да су приоритет Министарства реформе које ће осигурати већу безбедност грађана, бољи инвестициони амбијент и већу ефикасност полиције.

“Хоћу полицајца који није корумпиран, који је поштен, одговоран и који живи са својим народом”, истакао је Стефановић, указавши да ће то бити обезбеђено управо секторским радом полиције у локалној заједници.

Министар је, на трибини “Безбедност грађана”, нагласио да у полицији неће бити места за оне који се договарају са криминалцима, седе са нарко-дилерима, који, иако имају плату као нормални грађани, имају куће од шест спратова.

Стефановић је од грађана затражио подршку и разумевање за најчеститије и најисправније припаднике Министарства унутрашњих послова, јер су они хероји полиције.

Говорећи о изменама и допунама Закона о безбедности саобраћаја, на којима се активно ради, Стефановић је указао да огроман број људи вози под дејством алкохола.

“Хоћу да људи буду сигурни на друму и да се осећају безбедно”, нагласио је министар, указавши да ће изменама бити предвиђена мера одузимања возила за возаче који буду имали више од два промила алкохола у крви.

Министар је подсетио да је недавно усвојен Закон о оружју и муницији, који предвиђа да сви који имају дозволу сваких пет година морају проћи лекарски преглед, како би се утврдило да ли су психофизички способни за поседовање оружја.

“Очекујем од вас подршку за рад Владе Србије, јер је њен основни циљ да се сваки човек у Србији осећа добро и безбедно”, закључио је министар Стефановић.

Извор: Министарство унутрашњих послова