Стефановић: Путни правци прочишћени,ситуација боља

Beograd, 2. januara 2016. - Rekord u zapleni narkotika, veci broj razbijenih kriminalnih grupa, presecanje lanaca krijumcarenja ljudi i oruzja, resavanje prevara u privredi i korupcionaskih dela najveci su uspesi policije u godini za nama, izjavio je ministar unutrasnjih poslova Nebojsa Stefanovic, koji je istakao da je Srbija stabilna i bezbedna zemlja. FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL /bk

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да, после озбиљне борбе са снегом и ледом, изузетно хладним времерном, имамо не само прочишћене путне правце, већ се и стигло и до свих људи који су били изоловани услед невремена.

Стефановић је, на ТВ Пинк, на питања о леду на рекама рекао да је дебљина леда на Дунаву понегде била и четири метра, али да је то пробијено, те да ће сутра стићи још два ледоломца из Мађарске по споразуму који имамо са том земљом, а који ће чистити лед све до Беграда.

“Иначе очекујемо да ће у наредним данима ситуација бити боља и нећемо више имати такве врсте опасности као пре неколико дана”, додао је министар унутрашнних послова.

Како је рекао у све акције је укључено више министарстава и посао је свих да се осигурају сви пловни правци и објекти.

Стефановић, који је и командант Штаба за ванредне ситуације, похвалио је рад великог броја министарства и свих људи који су учествовали на терену да се ситуација нормализује и доведе под контролу.

 

Извор: Танјуг